Lifestyle

Slaap accessoires

_DSC0994

Slaap is voor mij heilig. Ik heb minstens 8 uur slaap per nacht nodig en vroeg opstaan vind ik vreselijk moeilijk. Ook heb ik zo mijn vaste rituelen voordat ik ga slapen en slaap ik het allerbeste thuis in mijn eigen bed. Vandaag deel ik mijn “slaap accessoires” die mijn slaap en naar-bed-gaan-ritueel nog aangenamer maken.

Rituals broek
Hoewel deze broek officieel valt onder home wear gebruik ik hem dus het liefst als sleep wear. Ik heb deze broek inmiddels al een aantal jaar maar hij blijft zo ontzettend zacht. Echt, hij zit heerlijk en hoewel ik een hekel heb aan cliché’s is het echt zo: hij zit als een tweede huid.

Philips Wake up light
Heel lang heb ik geloofd dat een wake up light een dure gadget was en niet echt een toevoeging. Maar toen ik een tijd geleden een aanbieding tegenkwam kon ik de verleiding toch niet weerstaan. Ik mocht het apparaat bovendien 40 dagen testen en eventueel terugsturen als ik het toch niks zou vinden. Binnen een dag had ik hem binnen en sindsdien kan ik niet meer zonder. Zoals ik eerder noemde is vroeg opstaan niet een van mijn kwaliteiten, maar het gaat me absoluut beter af sinds ik de Wake up light heb. Ik word nu zelfs voor de wekker (het geluid van vogeltjes, hoe lekker!) wakker van het licht en voel me dan ook echt compleet uitgerust. Het voelt niet meer alsof ik vanuit een diepe slaap wordt gewerkt maar meer alsof ik al lichter sliep. Echt een aanrader voor iedereen!

Rituals bed & body mist
Geur vind ik super belangrijk. Ik zou dan ook niet meer kunnen zonder pillow spray. Dit is een geurspray die je in je op je kussen kunt spuiten. Momenteel ben ik dol op de bed & body mist van Rituals uit de Chakra Water-lijn met de geur van Indian Rose & Himalaya Honey. Ik spuit vaak 1 spuitje in mijn kussen vlak voor het slapen. De geur geeft me een soort luxe gevoel, alsof ik slaap in een hotel. Ook word ik er heel erg rustig van en ik geloof zelfs dat ik er lekkerder van in slaap val. Nogmaals het is geen essential maar het maakt mijn slaapritueel wel nog wat fijner.

Slaapmasker
Sommige mensen haten slaapmaskers, ik vind het super prettig. Ik heb het perfecte exemplaar nog niet gevonden, maar voor nu is dit exemplaar van Love Stories leuk en prima. Hoewel het in mijn slaapkamer niet bijzonder licht is merk ik dat ik dieper slaap met het masker op.

Storytel
Voor het slapen lees ik altijd graag nog een stukje in een boek. Toch merk ik dat ik dit vaak oversla omdat ik, tegen de tijd dat ik in bed lig, eigenlijk te moe ben om nog te lezen of überhaupt rechtop te zitten en een boek vast te houden. Daarom gebruik ik sinds kort Storytel. Storytel is het best te omschrijven als een soort Spotify voor luisterboeken. En ja, bij het horen van luisterboeken dacht ik in eerste instantie ook; saai, voor oude mensen, suf. Maar niets is minder waar. Op Storytel staan een heleboel nieuwe boeken en ze worden voorgelezen door de auteur of bekende Nederlanders. De app onthoudt waar je bent gebleven, je kunt de boeken offline zetten waardoor je geen data meer verbruikt en een van mijn favoriete functies: je kunt instellen hoe lang je wil worden voorgelezen in de slaapstand. Zo heb je nooit het hele boek gemist en ben je ook niet de hele nacht aan het luisteren zonder dat je aan de tijd denkt.

Elizabeth Arden 8 hour cream
Deze crème is weliswaar geen middeltje om beter van te slapen maar het hoort wel in mijn avondritueel. Elk droog of geïrriteerd plekje smeer ik hier mee in en na 8 uur (precies mijn gemiddelde slaaptijd) is het plekje weg of in ieder geval bijna weg. Het hoort dan ook absoluut in dit rijtje huis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply