Fashion Lifestyle

Mode bij museum Van Loon

Na het bezoek aan het Rijksmuseum had ik nog niet genoeg mode gehad en dus ging ik naar museum Van Loon. Dit museum is het voormalig woonhuis van de rijke Amsterdamse familie Van Loon. Het gaat om een prachtig herenhuis aan de Keizersgracht.

Hoewel de mode me bij Van Loon me wel een beetje tegenviel zou ik toch iedereen aanraden Van Loon een keer te bezoeken. Het pand, de inrichting en de tuin zijn meer dan de moeite waard.

image3

Ik zal toch ook nog even iets vertellen over de “expositie”. In de verschillende ruimtes van het huis staan mannequins en kleine objecten zoals sieraden en foto’s en notities. De kleding die wordt getoond is gedragen door de familie op verschillende bijzondere momenten. Het is echter geen grote collectie. In elke zaal (en dat zijn er minder dan 10) staan gemiddeld twee poppen. De jurken en pakken die zijn geëxposeerd zijn mooi, maar lang niet zo bijzonder als de jurken die ik even daarvoor zag in het Rijks.

image6 image5

Maar goed zoals ik al zei. Museum Van Loon is sowieso bijzonder. Hoe leuk is het alleen al om eens binnen te mogen kijken in zo’n overweldigend herenhuis aan de gracht in Amsterdam. Het trappenhuis van marmer en de paleisachtige tuin zijn indrukwekkend. De familie Van Loon was ook niet bepaald terughoudend in het gebruik van prints en uitbundige aankleding. In elke kamer staan de meest geweldige stoelen, in plaats van behang is gekozen voor stoffen bekleding met drukke gebloemde of Oosterse patronen. Vaak zelfs matchend met de gordijnen. More is more zullen we maar zeggen.

image2 image4

Mijn conclusie: ga naar dit museum. Maar geen probleem als je het niet red voor het einde van de tentoonstelling (30 mei) want dit museum is ook zonder bijzonder genoeg.

image7

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply