Media

Favoriete Instagram-accounts

Uren kan ik zoet zijn met Instagram. Wanneer ik een nieuwe favoriet heb ontdekt scroll ik gerust 1000 foto’s naar beneden om ze allemaal te kunnen bekijken. En m’n allerlievelings foto’s (voornamelijk quotes, mooie reisfoto’s en foto’s van eten) worden gescreenshot en bewaard als inspiratie. Vandaag deel ik mijn favoriete Instagram-accounts.

Instagram 1Collage Vintage
Sara van Collage Vintage heeft werkelijk de allermooiste blogfoto’s die je je kan voorstellen. Het zijn bijna editorial foto’s die zo in Vogue zouden kunnen.

Instagram 2
#WeAreTravelGirls
Bij #WeAreTravelGirls worden foto’s gerepost van vrouwen op reis. Reisfoto’s zijn sowieso een van mijn favoriete type foto’s op Instagram en dat het om vrouwen draait vind ik extra cool. Ze zullen hoogst waarschijnlijk lang niet allemaal alleen op reis zijn maar toch voelt het als een stukje girlpower. Tel daar bij op dat de foto’s op de beste locaties ter wereld zijn gemaakt en je een heleboel nieuwe Instagram-accounts ontdekt met mooie foto’s.

Instagram 3
Do you travel
Jack Morris is de fotograaf achter dit account. En elke keer als ik weer een van zijn spectaculaire, prachtige foto’s voorbij zie komen schieten er altijd twee dingen door mijn hoofd. 1. Ik wil een fotoboek van hem en 2. Ik wil alleen nog maar reizen. Gegarandeerd wordt je travelbucketlist een heel stuk langer.

Instagram 4Ottolenghi
Het is geen groot geheim dat ik zo ongeveer obsessed ben met alles wat Yotam Ottolenghi kookt en creëert. Het spreekt dan dus ook voor zich dat zijn Instagram-account in dit rijtje met favorieten thuishoort. De foto’s zijn zoals je van hem kunt verwachten: rommelig, geen mooie styling en als je snel zou kijken misschien zelfs een beetje viezig. Maar toch krijg ik van elke foto honger en hoop ik vurig dat het in een nieuw kookboek verschijnt.

Instagram 5
The Feed Feed
Alleen de naam vind ik al leuk. The Feed Feed repost foto’s van andere accounts of blogs en verwijst dan altijd door naar het recept. Als je dus even zonder inspiratie zit vind je hier altijd wel iets lekkers en vaak ook iets bijzonders. Die broodjes hierboven lijken toch wel kinderpartijtjes?

Instagram 6
I have this thing with floors
Altijd als ik een foto van I have this thing with floors voorbij zie komen in mijn feed verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Zonder nu heel zweverig te worden, de foto’s doen me beseffen dat schoonheid overal is en je soms ook even naar beneden moet kijken inplaats van alleen voorui met haast. Ik vind de gefotografeerde vloeren vaak net kleine kunstwerkjes en als ik hier ooit een boek van verschijnt ligt het zo snel het uit is een exemplaar op mijn koffietafel.

Instagram 7The Coveteur
Tenslotte The Coveteur. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak vergeet de gelijknamige site te bezoeken. Maar op Instagram ben ik wel grote fan. De fancy stillevens en het gluren in andermans huis en tussen spullen vind ik heerlijk.

Wat zijn jullie favoriete Instagram-accounts?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply