Food

Dorstlust frisdranken

image1-4

Ken je dat… Ik heb met frisdranken altijd m’n periodes. Soms drink ik enkele weken cola en dan ben ik er daarna ook opeens weer helemaal klaar mee. Dan word ik haast misselijk van de gedachte alleen al, en vervolgens drink ik wekenlang Fanta om daar dan daarna ook weer mee te stoppen. Maar het liefst zou ik eigenlijk helemaal wel eens wat anders willen drinken. Maar ja wat kies je dan? Alcohol drink ik uiteraard niet op elk moment van de dag. In het maken van sapjes en limonades heb ik ook niet altijd zin, en gewoon water vind ik persoonlijk heel saai en het kost me zelfs moeite dit te drinken als het niet volgt op intensieve beweging.

Maar toen ontdekte ik Dorstlust. En Dorstlust is letterlijk verfrissend. Ik spotte onmiddellijk merken die ik nog niet kende en smaken die ik nog nooit eerder in frisdranken had gezien. Vanille, chocolade, basilicum, komkommer, gember en een lichte frisdrank met echte bladgoudflinters. Hoe bedenken ze het?

Ik bestelde meteen een heel proefpakket vol gekke, nieuwe smaken en een aantal bekende favorieten zoals de Rose Lemonade van Fentimans. Net als bij een parfumreview is het natuurlijk haast onmogelijk de smaken exact te beschrijven, maar ik zal een voorzichtige poging wagen. De chocolade was helaas niet helemaal mijn favoriet, die vond ik toch net iets te artificial, maar de komkommer en ook de combinatie van basilicum en granaatappel bestel ik zeker nog een keer. De gingerbeer met passievrucht was precies zoals ik gingerbeer het liefst elk weekend zou drinken. Oh en ik kan me ook voorstellen dat een heleboel van deze frisdranken fantastisch zouden zijn in een alcoholische mix. Zo ken ik de “gin-tonic-combinatie” met de Rose lemonade. Dat is zeker een aanrader. Maar ook de Fritz Spritz met rabarber smaak doet het heel goed als mixdrankje.

Leuk aan Dorstlust is dat je zowel losse flessen als kratten kunt bestellen. Wanneer je een krat bestelt krijg je een betere prijs, maar als je net als ik eerst zoveel mogelijk wil proeven en proberen is de flessenshop ideaal. Als ik mijn favorieten heb gevonden bestel ik wellicht een keer krat.

De frisdranken van Dorstlust lijken me trouwens ook ideaal voor een etentje of feestje. Want hoewel er vaak aan een lekkere, bijzondere wijn wordt gedacht zijn er voor de niet-drinkers weinig spannende keuzes en komt het vaak toch aan op die saaie cola of Fanta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply