Food Lifestyle

How to: de perfecte dinergast

diner ceviche

Dineravondjes bestaan idealiter uit memorable momenten, de beste gesprekken en met een beetje geluk het lekkerste gerechten. En hoewel het leuk is om zelf de perfecte avond te organiseren waar iedereen nog maanden over praat, is het ook heerlijk als je eens niks hoeft te doen en bij iemand anders aan mag schuiven aan een gedekte tafel. Maar voor wie geen passieve gast wil zijn, en iedereen die de volgende keer ook nog wil worden uitgenodigd hier een guide met the perfect diner guest 101. Succes gegarandeerd.

  • Neem geen eten mee als de gastheer/gastvrouw daar niet om heeft gevraagd. Ja natuurlijk is het leuk als jij een bijgerecht meeneemt zoals een salade of met een taart komt, maar de kans is groot dat je gerecht overbodig is en dus onnodige verspilling van lekker eten.
  • Als je wel een gerecht meeneemt. Wanneer je wel een gerecht mee moet nemen zorg dan dat je alles goed voorbereid hebt. Ga er niet vanuit dat je de hele keuken tot je beschikking hebt om je gerecht af te maken. En ga er ook zeker niet vanuit dat je de oven een uur tot je beschikking hebt om bijvoorbeeld je quiche af te bakken. Probeer je gerecht zo goed als klaar te hebben. Zorg dat je het alleen nog heel even moet opwarmen of de gerechten alleen nog even bij elkaar moet voegen.
  • Wijn is altijd goed. Een flesje wijn daarentegen is eigenlijk altijd goed om mee te nemen naar een diner. Is er al meer dan genoeg wijn voor de avond zelf dan is het namelijk altijd leuk als een cadeau voor de gastheer/gastvrouw.
  • Cadeaus. Sowieso is een cadeau voor de gastheer/gastvrouw een goed idee. Een bos bloemen is altijd goed maar helemaal perfect maak je het door er een vaas bij te geven en de bloemen alvast even schuin af te snijden. Dat scheelt de gastheer/gastvrouw weer een extra punt op de to-dolist. Andere leuke cadeaus zijn bijvoorbeeld een gastenboek waar het menu van de avond en een bericht van de gasten in kan worden gezet. En denk ook eens aan een wegwerpcamera om de avond leuk vast te leggen.
  • Don’t force yourself. Er is niks irritanter dan mensen die continu in je keuken staan, alle laatjes opentrekken opzoek naar iets of de hele avond vragen of ze iets voor je kunnen doen. Natuurlijk is het alleen maar lief en aardig als je een handje wil helpen, maar voor de gastheer/gastvrouw kan het vreselijk irritant zijn. Geef aan het begin van de avond eventueel aan dat je wel wilt helpen maar ga niet uit jezelf dingen doen of je bemoeien met de organisatie van de avond. Je kunt bijvoorbeeld wel aanbieden eerder te komen om mee te helpen met het doen van de boodschappen, het tafeldekken of achteraf af te wassen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply