Fashion Lifestyle

Catwalk in het Rijksmuseum

Afgelopen week bezocht ik eindelijk de expositie Catwalk in het Rijksmuseum. De expositie is vormgegeven door fotograaf Erwin Olaf en dat zie je in een aantal ruimtes duidelijk terug.

image4

Vooral de echte catwalk is een feestje. In het midden van de ruimte bewegen de mannequins gekleed in de meest fantastische jurken alsof ze zich langzaam verplaatsen op de catwalk. Door even te gaan zitten op een van de stoeltjes langs de kant heb je echt even het gevoel dat je front row Fashion Week zit.image1

image6

Een van de volgende zalen bestaat uit een ruimte vol poppen met de meest fantastische japonnen en kostuums. De gouden maskers maken het geheel mysterieus, als een Venetiaans kostuumdrama. Neem zeker even de tijd om de bijschriften te lezen en let goed op de details. Ook in deze zaal een draaiende pop met de Mondriaanjurk van Yves Saint Laurent. Een beetje vreemd aangezien dit de enige “moderne” jurk in de hele collectie is, maar goed een modecollectie zonder was natuurlijk ook verkeerd geweest.

image5

image3

image8

Op de laatste zaal na is alles vrij donker. In de laatste zaal is echter briljant gebruik gemaakt van het patroon van het spektakelstuk. Het patroon van de bloemenjapon met een rok van 2 meter breed is gebruikt als behang. Ook tegenstrijdig met de rest van de collectie is de enorme foto van model Ymre Stiekema gekleed in dezelfde jurk. Of nou ja een leuk feitje; de jurk in kwestie was zo kwestbaar dat Erwin Olaf Ymre fotografeerde zonder jurk en deze later digitaal aan de foto toevoegde.

image3 image2

Persoonlijk was ik een heel klein beetje teleurgesteld toen ik plotseling door de expositie heen was. Het geheel bestaat uit “slechts” 6 zalen maar van mij hadden het er wel 16 mogen zijn!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply