Restaurants Travel

Bucketlist: Machneyuda

Machneyuda

Er zijn van die restaurants en eettentjes waar je een reis omheen zou willen boeken. Zo zou ik zo naar Londen gaan alleen om te eten bij NOPI en is een weekend Antwerpen niet compleet zonder een kleine omweg langs The Jane. Zo ook Machneyuda. Sinds ik de dvd’s Ottolenghi’s culinaire reizen zag wil ik naar Jeruzalem en ik wil ook vooral naar Machneyuda. Machneyuda schijnt de perfecte combinatie te zijn van de Joodse en Arabische keuken en iedereen die er is geweest kan niet meer ophouden over het 7-gangen proefmenu. De vrolijke gekleurde tegeltjes aan de muur , de grote gerechten om te delen en de chefs die in de open keuken staan te zingen en te trommelen op de potten en pannen; Machneyuda leeft. Denk aan gerechten als Semolinacake, calamari met granaatappelmelasse, verse vis en natuurlijk de nodige gerechten met hummus. Jeruzalem en Machneyuda staan momenteel bovenaan mijn foodtravel-bucketlist.

In deze video vertelt eigenaar en chefkok Assaf Granit over het restaurant en hoe het was om zijn restaurant op te zetten in Jeruzalem.

Foto’s zijn afkomstig van de Facebookpagina van Machneyuda.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply