Food

All day breakfast

image2

All day breakfast is zo’n boek waarvan je direct trek krijgt. Denise Kortlever, bekend van haar blog TLT – The little things, ontdekte dat de ontbijtcultuur in andere landen veel groter is dan in Nederland en besloot ontbijt- en bunchrecepten van over de hele wereld te verzamelen in All day breakfast. Het resultaat is een bescheiden hardback boek met iets meer dan 80 recepten en prachtige vormgeving en fotografie.

Het boek is handig onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals Let’s stay in bed, Up & running, Healthy & light en Festive mornings. Voor elk type ochtend een ander hoofdstuk en ‘geen tijd’ is voortaan geen excuus meer volgens Denise. All day breakfast is een echt compleet ontbijtboek want naast lekker eten vind je ook recepten voor verschillende smoothies en ontbijtcocktails.

image1

Prettig is ook dat het boek de bereidingstijd van elk recept vermeldt. Zo weet je precies of een gerecht op een werkdag snel is gemaakt of dat het recept meer iets is voor een uitgebreid ontbijt op bed in het weekend. Verder vind ik het fijn dat elk recept is voorzien van een (hele mooie) foto en een korte inleiding over de herkomst van het gerecht of een uitleg waarom Denise dol is op dit recept.

De recepten zijn allemaal vrij simpel. Geen eindeloze lijsten met ingrediënten en je hebt ook geen gekke, dure keukentools nodig. Maar het beste is dat alles wat ik tot nu toe probeerde heerlijk was. De kokos-limoencake met limoenmascarpone was fantastisch en ook de grapefruit brûlée is een heel fijn begin van je dag. En hoewel lang niet alle recepten super origineel of bijzonder zijn, door de mooie fotografie, vormgeving en variatietips lijkt zelfs een simpel ontbijt met yoghurt en fruit weer bijzonder.

image4

Wie verwacht dat dit boek vol staat met gerechten die je nog nooit eerder hebt gezien komt bedrogen uit. Maar voor iedereen die ’s ochtends wel eens iets anders wil dan een boterham of een bakje cruesli is er genoeg inspiratie te vinden. Sterker nog: er staat zoveel lekkers in All day breakfast dat je het liefst letterlijk all day breakfast zou willen.

image3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply