Food

25 food questions tag

Wat is je favoriete ontbijt?
Sinds kort havermout met banaan, een lepeltje zelfgemaakte nutella, kokosvlokken en walnoten. Het voelt bijna meer als een toetje dan een ontbijt.

image4

Hoe drink je je koffie?
Een latte met heel weinig schuim, of een flat white gezet door een echte barista. Dus niet uit zo’n 1-druk-op-de-knop-machine. En bonuspunten voor latte art!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dat moet een bagel zijn met creamcheese, gerookte zalm en avocado. Dat broodje zou ik serieus elke dag wel kunnen eten.

Soep of salade?
Een rijke salade. Het liefst 20% sla 80% vulling. Een paar jaar geleden had ik trouwens geen van beide geantwoord. Soep vind ik alleen gebonden lekker en sla vond ik tot voor kort echt helemaal niks aan. Nu kan ik een salade zoals die van SLA wel heel erg waarderen.

image5

Wat is je favoriete kookboek?
Alles van Ottolenghi.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet dan… Ik ben geen mega zoetekauw maar bij de gedachte het nooit meer te mogen slaat toch de paniek toe.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Ik kan niet kiezen. De Italiaanse keuken of anything Asian. Hoewel dat natuurlijk nog steeds heel erg valsspelen is aangezien de Aziatische “keuken” heeeel divers is.

Wat is je favo foodfilm?
Chef. Feel good and good food.

image8

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Er is zo veel. Ik denk dat het hoe dan ook te maken moet hebben met kaas. De meest guilty guilty pleasure is dan denk ik een cheeseburger van Mc Donalds (ik schaam me dood om het toe te geven). Oh en schepijs.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Food-wise? Ik denk Yotam Ottolenghi. Niet alleen vanwege de fantastische recepten, maar ook zijn energie en verhaal.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten. Dan proef je toch altijd weer dingen die ik nooit thuis zou (kunnen) maken.

High end of Low profile?
Ik kan ontzettend genieten van High end maar over het algemeen vind je me vaker in een low profile-restaurant.

Wat is je lievelings restaurant?
Een onmogelijke vraag. Ik zou het echt, echt, echt niet weten.

image7

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn, Marqt, de Aziatische supermarkt en de markt. Oh en het aller- allerliefst in een buitenlandse supermarkt. Daar kan je me gerust uren achterlaten.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Dat was waarschijnlijk, nee zeker weten niet het beste eten wat ik ooit heb gegeten. Maar het was een fried noodle gerecht dat ik at bij een familie thuis tijdens een trektocht door de bergen in Vietnam. Het zal de combinatie van lekker eten, uitputting en de locatie zijn geweest. Ik droom er nog steeds wel eens van.

image4

Wat is je favo cocktail?
Een pornstar martini. Of zoals ik hem liever noem een passion martini. Met passievrucht en een klein beetje vanille.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George Clooney dan. Maar alleen omdat ik echt moet kiezen…

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
De keukenmachine. Ik snap niet hoe ik ooit zonder heb gekund.

Mijn favo snack is…
Ik ben eigenlijk niet echt van het snacken. Ik houd totaal niet van chips en ook zoete snacks maken me niet echt blij. Mogen toastjes met beleg ook als snack?

Wat zit er op jouw pizza?
De allerbeste mozzarella en zoveel mogelijk groenten. En eventueel hele goede rauwe ham, maar vlees vind ik niet altijd een toevoeging aan een pizza.

Wat lust je echt niet?
Ongebonden soep. Bijvoorbeeld groentenbouillon en kippensoep. Nog nooit iemand gevonden die dat ook niet lustte. Ik eet hooguit de vulling uit de soep, maar het idee van het “water met drijvende dingentjes” krijg ik de rillingen.

Mijn favoriete foodblog is…
Een favoriet heb ik niet echt. Maar ik kijk dagelijks even op Food52 en verder vind ik The Lion Kitchen, Culy en Green Kitchen Stories altijd leuk.

image3

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Dat moet iets in Azië zijn geweest. Ik denk zee-egel?

Wat staat er op je food bucket list?
Een weekend non stop eettentjes uitproberen in Parijs. En een culinaire reis maken door India en Japan.

image6

Ik kan niet leven zonder…
Kaas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply